Ανακοινώσεις ΤΝΕΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/3/2019 στο Δημαρχείο Περάματος ημερίδα με θέμα την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Στην ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Καινοτομίας για την Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία και την Αξιοποίηση των Θαλάσσιων Πόρων, προσκλήθηκαν και συμμετείχαν Πανεπιστήμια και επιστημονικοί φορείς, επαγγελματικές ενώσεις, εφοπλιστικές ενώσεις, σωματεία εργαζομένων, οι παραλιμένιοι Δήμοι, τα επιμελητήρια, η Περιφέρεια,  εκπρόσωποι της κυβέρνησης και  των κομμάτων και ο ΟΛΠ.

Παρουσιάστηκαν και κατατέθηκαν προτάσεις από τους επιστημονικούς φορείς για τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον κλάδο και μπορούν να συμβάλουν σε μία θεαματική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και της απασχόλησης σε αυτό τον τομέα. Τέθηκαν και συζητήθηκαν όλα τα θέματα και οι προϋποθέσεις, ώστε να γίνει εφικτή και να βοηθηθεί η προσπάθεια ανάκαμψης του κλάδου. Με βάση όλα αυτά και τα συμπεράσματα της ημερίδας, το Κέντρο Καινοτομίας και όλοι οι φορείς θα συνεχίσουν τα επόμενα βήματα για την προσπάθεια της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του τμήματος Ναυτιλίας καθηγητής Σ. Κάπρος και οι καθ. Ν. Νικητάκος και Θ. Λίλας που παρουσίασαν προτάσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη της ΝΕΖ σε σχέση με τις σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στην Ναυπηγική και Ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.