Βραβείο καλύτερου επιστημονικού άρθρου Διδακτορικού Φοιτητή

Τμήμα Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Εργαστήριο Μεταφορών και Λήψης Αποφάσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το Βραβείο Καλύτερου Επιστημονικού Άρθου Διδακτορικού Φοιτητή διεθνώς στον τομέα των Προτύπων Επιλογής (Choice Modelling) απονεμήθηκε στην Υποψήφια Διδάκτορα του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών και μέλος του Εργαστηρίου Μεταφορών και Λήψης Αποφάσεων του  Πανεπιστημιού Αιγαίου, κα. Μαρία Καμαργιάννη. Η επιστημονική επιτροπή του International Choice Modelling Conference και του Journal of Choice Modelling επέλεξε το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο αναπτύσει εξελιγμένα οικονομετρικά πρότυπα επιλογής για να διερευνήσει την επίδραση της χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. facebook) στις μετακινήσεις που πραγματοποιούν οι έφηβοι για κοινωνικούς σκοπούς. Η τελετή απονομής του Βραβείου πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου 2013 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Η κα. Καμαργιάννη και η επιβλέπουσα καθηγήτριά της Αμαλία Πολυδωροπούλου, Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μεταφορών και Λήψης Απόφασεων, έχουν λάβει  στο παρελθόν και άλλα διεθνή και εθνικά μετάλλια και βραβεία για την έρευνα τους που αφορά την μεταφορική και οδηγική συμπεριφορά των εφήβων.

Άρθρο: Kamargianni, M., and A. Polydoropoulou (2013). “Does Social Networking Substitute for or Stimulate Teenagers’ Travel? Findings from a Latent Class Model.” Presented at the 3rd International Choice Modeling Conference (ICMC), 3-5 July, 2013, Sydney, Australia.

(http://www.icmconference.org.uk/index.php/icmc/ICMC2013/paper/viewFile/761/353)

Εργαστήριο Μεταφορών & Λήψης Αποφάσεων (http://transdem.stt.aegean.gr)