– Επίσκεψη φοιτητών ΤΝΕΥ στο Λιμεναρχείο Χίου

limeniko
Επίσκεψη φοιτητών ΤΝΕΥ στο Λιμεναρχείο Χίου

 

Η ναυτιλιακή εκπαίδευση απαιτεί σήμερα μια σύνθεση γνώσεων και εμπειριών προκειμένου η θεωρία να συνυπάρξει με την υπάρχουσα πρακτική όπως εξελίσσεται στην καθημερινότητα της ναυτιλιακής οικογένειας.  Με αυτό το γνώμονα μία εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τους δεσμούς του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τους ναυτιλιακούς φορείς. Στο πλαίσιο του μαθήματος της «Ναυτιλιακής Πολιτικής» και της «Ναυτιλιακής Οικονομικής» των διδασκόντων καθηγητών δρ. Μαρίας Λεκάκου και δρ. Θάνου Πάλλη, μελών του Εργαστηρίου Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων, ομάδα φοιτητών με τη συνοδεία του βοηθού διδασκαλίας κ. Ηλία Μπίσια  επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Χίου όπου ενημερώθηκαν σχετικά με θέματα ναυτιλιακής επικαιρότητας και πρακτικής  από τον υπολιμενάρχη της Χίου, πλωτάρχη ΛΣ κ. Χρήστο Φραγκιά.


Θέματα τα οποία συζητήθηκαν αφορούσαν τη διαδικασία της νηολόγησης ενός πλοίου, τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες που φέρει μια λιμενική αρχή καθώς και τη συνεργασία της με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αρχές, ειδικά σε θέματα λαθρομετανάστευσης. Ο υπολιμενάρχης τόνισε την  ιδιαίτερη αρωγή που παρέχει η εφοπλιστική κοινότητα του νησιού τόσο στο νηολόγιο της Χίου, εγγράφοντας νεότευκτα με ελληνική σημαία, όσο και στη γενικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του Λιμεναρχείου.


Τόσο οι φοιτητές όσο και οι αξιωματικοί έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα αυτής της ενδιαφέρουσας συνάντησης ευελπιστώντας να καθιερωθούν παρόμοιες επισκέψεις που επικουρούν τη σχέση θεωρίας-πράξης.

 

limeniko