Γκίκα

Gkika

GkikaΠως είναι να είσαι φοιτητής στη Χίο; Αν σκεφτεί κανείς πως πέρασαν σχεδόν 5 χρόνια και δεν το έχω καταλάβει, μάλλον το να είσαι φοιτητής σε αυτό το νησί έχει πολλά πλεονεκτήματα.


Από πού να ξεκινήσω; Από το Πανεπιστήμιο; Τους καθηγητές; Τα μαθήματα; Επειδή αυτά είναι και τα πρώτα που ενδιαφέρουν έναν νέο άνθρωπο τη στιγμή που αποφασίζει για τις σπουδές και το μέλλον του, είναι υποχρέωση μου να αναφέρω πως κανένα από τα παραπάνω δεν με απογοήτευσε τόσα χρόνια, αντίθετα όλα ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μου.


Όσον αφορά τώρα τη φοιτητική ζωή, αυτή εξαρτάται πάντα από εμάς τους ίδιους. Από τη πρώτη στιγμή που ήρθα στο νησί είχα θετική σκέψη και αυτά τα χρόνια αποδείχθηκαν η πιο δυνατή εμπειρία της ζωής μου. Το νησί ακόμη και το χειμώνα έχει ζωή, και πράγματα να κάνεις ώστε να μη βαριέσαι ποτέ… ή μάλλον σχεδόν ποτέ!Αποφοιτώντας πρόσφατα λοιπόν από το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών και ως φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος Ναυτιλία, Μεταφορές και Εμπόριο (ΝΑΜΕ), είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και ικανοποιημένη και για τις επιλογές μου και για την τύχη που με έφεραν ως εδώ….